Artister

Jill Johnson

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och låtskrivare. Hittills har hon hunnit släppa tjugofem album, varit med i Melodifestivalen tre gånger (varav en som programledare) och gjort succé med egna krogshower. Hon ligger också bakom den oerhört populära, kritikerrosade och prisbelönta programserien ”Jills veranda” på SVT och anser sig vara en av dem som lyft på hatten för countrymusikens ställning i Sverige.
Just nu är hon aktuell med singeln ocg sommarturné med samma namn ”Rose Garden” och serien ”Nashville Stories”, som just nu innehåller ett vitt vin, ett rött vin och en prosecco. Samtliga delar är hjärteprojekt som sker genom glädjebolaget Jimajomo Land AB – en sammanslagning av Jill Johnsons och Maria Molins namn – där de får utrymme att genomföra idéer som bägge brinner för.

2023 är Jills jubileumsår. 2023 var det 25 år sedan hon slog igenom med ”Kärleken är” i Melodifestivalen och vann publikens hjärtan. Dessutom fyllde hon 50 år och detta firade hon genom sin show ”Simply The Best” som spelats på Cirkus i Stockholm våren 2023 och på Draken i Göteborg hösten 2023. Jill & The Johnsons som gjorde succé i den senaste säsongen av på spåret är nu aktuella med sin klubbturné som har premiär 3 maj 2024 på Pustervik.

Tennessee Tears

Den svenska countryduon Tennessee Tears, som består av Tilda Feuk och Jonas Hermansson, har jobbat tillsammans i över 8 år. Allt startade genom ett låtskrivarsamarbete med Billy Burnette (Fleetwood Mac) i Nashville och de har sedan dess rest tillbaka dit flera gånger för att både skriva och spela in musik. Under ett par år mer eller mindre pendlade de mellan Sverige och Nashville. Idag har de sin bas i Åseda, Småland men ser hela Sverige som sitt arbetsfält och är på turné mer än halva året. ”Vi packar i princip aldrig upp våra väskor och har det mesta av vår garderob i bilen” berättar Jonas och skrattar.

De har tidigare släppt ett antal singlar och har bl a samarbetat med musiker som Dave Roe (Johnny Cash), Michael Rhodes (Emmylou Harris, Keith Urban, (Lady Antebellum) och Ben Sesar (Brad Paisley). ”This marriage between Nashville and Sweden is gonna be a real eye-opener for people” säger Billy Burnette (Fleetwood Mac) om deras sound.

Tennessee Tears är den första signingen till skivbolaget Jimajomo som Jill varit med och grundat. Bandet var också förband på Jill Johnsons vårturné “Havanna Tour”. Senaste singeln ”Do You Still Think Of Me” har verkligen satt de på kartan inom Sveriges countryscen. Jill Johnson berättar; ”När Kattis, min turnéledare, presenterade Tennessee Tears för mig första gången så kände jag direkt att den här duon har gjort sin resa och att jag kunde höra den i musiken; de berörde mig med sina röster och melodier. Jag ser så mycket fram emot att få följa dem och hoppas att deras publik kommer tycka lika mycket om den nya singeln som jag gör. Är mycket glad för denna begåvade duo och deras bidrag till countrygenren i Sverige,”.

Tennessee Tears fick sitt genombrott i Melodifestivalen 2023 med låten ”Now I Know”. De gick vidare till semifinal från sin deltävling genom att bland annat vinna publikens telefonröster. De har sedan begett sig ut på en bejublad turné tillsammans med Chris Kläfford.

Prenumerera på vår resa